В Україні побудують 35 картоплесховищ — УАВК

17 лютого 2021 98 0
В Україні побудують 35 картоплесховищ — УАВК
Kurkul.com

У ході підготовки Держпрограми з розвитку промислового картоплярства на 2021-2025 рр. буде побудовано 35 картоплесховищ загальною потужністю 158,6 тис. т. Про це повідомляє пресслужба Української асоціації виробників картоплі.

Зазначається, що переважна більшість картоплесховищ буде побудована в малих і середніх фермерських господарствах, які займаються промисловим картоплярством на площах 20-50 га. 

«У ході підготовки держпрограми з розвитку промислового картоплярства на 2021/25 роки було розроблено авторську методику прогнозування економічних, соціальних та екологічних наслідків від її впровадження. Щоб програма мала реалістичне підгрунття співробітники Міністерства з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Української асоціації виробників картоплі акумулювали інформацію щодо планів картоплярських господарств із будівництва картоплесховищ на 5 років», — йдеться в повідомленні асоціації.

Читати також: Українські фермери піднімають ціну на картоплю

Згідно з переліком інфраструктурних об’єктів, у разі надання державою фінансової допомоги в розмірі 30% від вартості будівництва картоплесховища, в Україні можуть побудувати 35 картоплесховищ загальною потужністю 158,6 тис. т.

В УАВК відзначили, що найбільше картоплесховищ у кількісному вимірі готові побудувати у областях:

  • Львівській — 8 сховищ сумарною потужністю 38,2 тис. т;
  • Чернігівській — 6 сховищ потужністю 29 тис. т;
  • Черкаській — 4 сховища потужністю 41 тис. т;
  • Житомирській — 3 сховища потужністю 15 тис. т;
  • Херсонській — 2 сховища потужністю 17 тис. т.

«Також заявки на будівництво картоплесховищ надійшли від Волинської (3 одиниці по 1 тис. т), Вінницької (сховище на 4 тис. т), Луганської (2 сховища по 0,5 тис. т), Київської (сховище на 2 тис. т), Івано-Франківської (сховище в 2 черги по 1 тис. т), Миколаївської (сховище на 1,2 тис. т), Полтавської (сховище з 5 чергами в 1 тис. т), Рівненської (сховище на 3 тис. т) і Чернівецької (сховище в 1 тис. т) областей», — підсумували в УАВК.

Читати за темою: Промислове картоплярство може поповнити держбюджет майже на 4 млрд грн — УАВК

Виконано за допомогою Disqus