Аграрний комітет оприлюднив пакет земельних законопроектів на поточну сесію

23 лютого 2021 134 0
Аграрний комітет оприлюднив пакет земельних законопроектів на поточну сесію
Kurkul.com

Парламент якнайшвидше має прийняти два важливі земельні закони (2194 та 2195), аби з 1 липня 2021 р. стартував цивілізований вільний ринок землі. Про це  повідомив секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, членом депутатської групи «Партія «За майбутнє» Іван Чайківський, інформує AgroPolit.com.

Зазначається, що окрім земельної теми за перше півріччя депутатам слід розібратись в питанні посухи (закон про агрострахування, підтримка розвитку зрошення Півдня України та інше), а також щодо земельної детінізації (№3131 та його альтернативні варіанти) та вирішити подальшу долю земель державних установ (НААН, Пенітенціарна служба та інші).

За словами Івана Чайківського, аграрному комітету спільно з урядом та Мінагрополітики потрібно виробити дійсно дієву стратегію розвитку агросектору та систему розподілу держпідтримки з акцентом на створення доданої вартості, починаючи з тваринництва.

«Земельна реформа — потрібно ухвалити три законопроєкти: про земельну децентралізацію — 2194, про електронні аукціони з продажу права оренди на державну землю — 2195 та про земельну детінізацію 3131», — повідомив Іван Чайківський.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus