Ад'юванти зменшують використання води при обприскуванні на 30%

23 лютого 2021 101 0
Ад'юванти зменшують використання води при обприскуванні на 30%
Kurkul.com

Вода має поверхневий натяг, через котрий на поверхні листа рослини утворюються краплини. Для збільшення ефективності обприскування необхідно зменшити поверхневий натяг води, шляхом застосування ад'ювантів. Про це розповів Олександр Карнаух, продакт-менеджер напряму добрив та мікродобрив «Агро Експерт» під час конференції «Технології застосування природних біостимуляторів, ПАВ та ад'ювантів в сучасних умовах ведення сільського господарства», організатором якої є група компаній «Агро Експерт», інформує Kurkul.com.  

«Рекомендую препарат Perifolis на основі органосилікону. Застосовується він в дозі 50-200 мл/га. Перевагою ад'юванту є те, що його можна розпилювати на росу у ранні та пізні години дня. Крім того, розчин не змивається протягом 30 хв, а отже підвищує ефективність пестицидів до 30%», — акцентував експерт.

Олександр Карнаух зазначив, що ад'юванти є перспективними препаратами, адже в Україні є проблема з водою. Так, застосування препарату дає змогу зменшити обсяг води при обприскуванні на 30%.

«Проте я рекомендую при використанні ад'юванту не застосовувати максимальні норми пестицидів. Це пояснюється тим, що через екстремальні кліматичні умови останніх сезонів, рослини знаходять в стресі і стають більш чутливими до хімічних речовин», — додав Олександр Карнаух.

Читати за темою: Експерт розповів, як зберегти врожайність озимого ріпаку при заморозках

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою