Біостимулятори покращують мікробний склад ґрунтів після обробки посівів гліфосатом

24 лютого 2021 62 0
Біостимулятори покращують мікробний склад ґрунтів після обробки посівів гліфосатом
Kurkul.com

Біостимулятор «Вітазим» підтримує загальну мікробну біомасу в посівах, які були оброблені гліфосатом. Про це розповів Роберт Кремер, професор мікробіології ґрунтів в Університеті штату Міссурі під час конференції «Технології застосування природних біостимуляторів, ПАВ та ад'ювантів в сучасних умовах ведення сільського господарства», організатором якої є група компаній «Агро Експерт», інформує Kurkul.com.  

«Після обробки посівів гліфосатом кількість ґрунтових мікроорганізмів зменшується. А при застосуванні Вітазиму, спостерігається збільшення кількості мікоризи, симбіотичних грибів, які беруть участь у транслокації фосфору та води», — зазначив Роберт Кремер.

Крім того, результати досліджень, проведених науковцем, показали, що біостимулятор Вітазим покращує показники родючості ґрунтів і нівелює негативний вплив гліфосату на рослини кукурудзи та сої. 

«Так, суха маса коріння рослин кукурудзи та сої збільшилась на 42 і 65% відповідно, тоді як ураженість потенційно патогенними грибами Fusarium зменшилась на 31 і 45%», — підсумував професор. 

Читати за темою: Експерт розповів, як зберегти врожайність озимого ріпаку при заморозках

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою