Фермери погрожують страйками через тиск податкової

24 лютого 2021 448 0
Фермери погрожують страйками через тиск податкової
pixabay.com

Українські фермери оголосили попереджувальний страйк 16 березня о 9.00 через тиск податкової на агрогалузь, зокрема на середні та дрібні фермерські господарства. Про це повідомляє Всеукраїнський Конгрес Фермерів.

«До цього часу влада має відреагувати на вимоги працівників галузі», — такий ультиматум озвучив Іван Слободяник, голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів під час пресконференції.

Фермерів закликають в областях виходити до будівель ОДА, а в Києві запрошують до страйків всі аграрні асоціації, кого стосується проблема з податковими перевірками та штрафами. 

Так, аграрії вимагають:

  • скасувати ліцензії на зберігання пального для власних потреб;
  • замінити ліцензування пального простим декларуванням;
  • зменшити штрафи за зберігання пального в 10 разів (наразі сума сягає 500 тис. грн);
  • продовжити мораторій на перевірки від держорганів до кінця карантину;
  • повернути спецрежим ПДВ для агровиробників.

Читати також: Фермерів позбавляють ліцензії на зберігання пального

«Ми надавали запит у податкову стосовно того, що відбувається зараз з перевірками по пальному. Відповідь шокувала — податкова перевиконала план перевірок утричі. Тобто, зазвичай державні органи перевіряють 5% суб’єктів, але серед тих хто отримав ліцензії на пальне, перевірили вже 15%. Про штрафи нам не відповіли, але уявити це не важко, бо під час перевірок податківці тиснуть на фермерів і створюють стресові ситуації, коли керівник фермерського господарства підписує усі протоколи, які показують», — розповів голова Конгресу Фермерів.

Він зазначив, що Конгрес Фермерів розробив проєкт закону, який внормовує проблему зі зберіганням пального, але щоб його ухвалила Верховна Рада потрібен час. І доки документ розглядатимуть податкова вже зараз має зупинити перевірки аграріїв.

Йдеться про запровадження ліцензування місць зберігання пального для власних потреб. Ідея полягала в детінізації ринку пального, але під дію закону потрапили й аграрії.

Раніше повідомлялося, що Миколаївські фермери пікетують податкову через штрафи за зберігання пального

Виконано за допомогою Disqus