Президент України підписав закон про ветеринарну медицину

15 березня 2021 95 0
Президент України підписав закон про ветеринарну медицину
Kurkul.com

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про ветеринарну медицину» №1206-IX, який парламент ухвалив 4 лютого 2021 р. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Згідно з повідомленням, документ удосконалює законодавство України в галузі ветеринарної медицини, зокрема визначає основи діяльності в сфері охорони здоров'я і благополуччя тварин, ветеринарної практики, виробництва і застосування ветеринарних препаратів, а також звернення побічних продуктів тваринного походження.

«Закон передбачає ліцензування виробництва та імпорту ветеринарних лікарських засобів, державну реєстрацію виробництва ветеринарних лікарських засобів, їх обігу та застосування», — йдеться в повідомленні.

Читати за темою: В Україні розроблено порядок використання антибіотиків у ветмедицині

Зазначається, що в документі також визначаються хвороби тварин, що підлягають повідомленню, і передбачений моніторинг хвороб тварин. Крім того, закон визначає основні принципи забезпечення благополуччя тварин при утриманні та передбачає відповідальність операторів ринку за порушення вимог законодавства про ветеринарну медицину і благополуччя тварин.

Згідно з повідомленням, таким чином створюється комплексна і зручна в користуванні законодавча основа для ветеринарно-санітарних заходів, яка відповідає положенням Угоди про асоціацію з ЄС.

«Впровадження цього закону сприятиме поліпшенню ветеринарно-санітарної та епізоотичної ситуації в Україні, підвищення ефективності державного управління системою ветеринарної медицини, поліпшення умов господарювання в галузі тваринництва, нарощування експорту живих тварин, продуктів тваринного походження та ветеринарних препаратів з України», — йдеться в повідомленні .

Читати також: Вже найближчим часом Україна може залишитись без курятини — ЄБА

Крім того, прикінцевими положеннями встановлено, що закон набирає чинності на наступний день після опублікування і вводиться в дію через два роки з дня його вступу в силу. Також передбачаються пільгові та перехідні періоди з дня введення закону в дію.

Виконано за допомогою Disqus