На Одещині 30% посівів озимих потребують термінового підживлення — НААН

17 березня 2021 125 0
На Одещині 30% посівів озимих потребують термінового підживлення — НААН
Kurkul.com

Аналіз посівів озимих культур в Одеській обл. показав відсутність загибелі рослин під час зимівлі, проте на значних площах спостерігається суттєве пошкодження листкової поверхні та, в окремих випадках, загибель окремих пагонів. Про це повідомляє пресслужба НААН.

За інформацією Інституту зрошуваного землеробства НААН у зв’язку з відповідними погодними умовами, що спостерігались на початку березня, у господарствах південних і центральних районів Одеської обл. розпочались польові роботи — боронування і культивація зябу, підживлення озимих культур. Особливої уваги потребують поля, де рослини ослаблені й потребують негайного внесення добрив. 

Читати також: З приходом тепла посіви пшениці на Черкащині заселяють шкідники

«До 30% посівів в Одеській обл. знаходиться в ослабленому стані й потребують термінового підживлення», — йдеться у повідомленні.

На легких ґрунтах в окремих господарствах цієї зони на невеликих площах розпочали сівбу ячменю ярого. Проте, зниження температури повітря до -2-5 ℃ у нічні години у центральних, східних та південних районах та до -4-8 ℃ у північних районах, яке відбулось 7-9 березня, дещо призупинило ці роботи.

Читати за темою: Експерт розповіла, за якого стану посівів варто проводити ранньовесняне підживлення

 

Виконано за допомогою Disqus