Аграріям України виділено 1 млрд грн на здешевлення сільгосптехніки

18 березня 2021 148 0
Аграріям України виділено 1 млрд грн на здешевлення сільгосптехніки
Kurkul.com

Вчора, 17 березня, Уряд прийняв постанову, яка вносить зміни у Порядок використання коштів за програмою часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Про це повідомляє «Інформаційно-аналітичний портал АПК України».

«Прийняті зміни сприятимуть збільшенню кількості сільгоспвиробників, які можуть скористатися підтримкою, оновити техніку та обладнання на пільгових умовах. Серед прогнозованих результатів реалізації програми підтримки — зростання кількості машинобудівних підприємств та розширення номенклатури техніки, створення понад 500 нових робочих місць та 1 800 млн грн сплачених податків», — прокоментував Ігор Петрашко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

На 2021 р. на цю програму передбачено 1 млрд грн. Скориставшись програмою підтримки, один сільгоспвиробник може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн грн.

«Отримати 25% компенсації вартості за придбану с/г техніку можуть юридичні особи та фізичні особи — підприємці-сільгоспвиробники», — зазначили у Міністерстві.

Читати за темою: Розподіл держпідтримки для аграріїв на 2021 рік підтримано аграрним комітетом

Виконано за допомогою Disqus