Американські виробники томатів переходять на вирощування смачніших сортів

21 березня 2021 34 0
Американські виробники томатів переходять на вирощування смачніших сортів
Kurkul.com

Американські споживачі все частіше почали обирати невеликі солодкі томати, а європейські – з гарним балансом кислого та солодкого. Цей зсув відбувся після того, як галузь витратила роки, зосереджуючись на виведенні гібридів томатів, які добре транспортуються на великі відстані, але мають невиразний смак. Про це повідомляє Horti Daily.

«Для полегшення транспортування помідорів промисловість успішно розробила менш смачні сорти. Зараз споживач хоче повернути смак», — пояснює Девід Пері, менеджер компанії Rijk Zwaan USA, дочірньої компанії міжнародної селекційної овочевої компанії Rijk Zwaan.

Тенденція споживання більш смачних томатів почалася з відновлення інтересу до закусок з них, які мають хороший смаковий профіль і все частіше використовуються в різних рецептах. Як пояснює Девід, споживачі обирали переважно великі помідори, які потім нарізали кубиками та додавали до різних страв. Нині споживачі все частіше виявляють, що маленькі томати можна використовувати у стравах, як цілими, так і розрізаними навпіл.

Услід за Нідерландами та іншими країнами Європи, американська томатна індустрія починає вирощувати більше дрібних плодів, приділяти більше уваги безпеці харчових продуктів та місцевому виробництву. 

За словами Девіда Пері, ринок органічної продукції особливо зацікавлений у невеликих закусочних томатах, які складають приблизно 40% цього ринку. І навпаки, виробники звичайних томатів більше схиляються до вирощування більших кистьових томатів, які становлять 40% цього ринку.

Читати за темою: KWS придбав італійську селекційну компанію з виробництва томатів

Виконано за допомогою Disqus