На Рівненщині відкрили сироварню з виробництва крафтових сирів

15 березня 2021 144 0
На Рівненщині відкрили сироварню з виробництва крафтових сирів
Департамент агропромислового розвитку Рівненської ОДА

В с.Буща Рівненського району на базі сімейної молочної ферми «Юнікасоль» відкрили сироварню з виробництва крафтових сирів. Про це інформує пресслужба Департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Як зазначається, під час відкриття сироварні відбулось офіційне підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію між облдержадміністрацією, обласною радою та громадською спілкою «Українська кооперативна федерація» для розвитку сімейних молочних ферм на Рівненщині.

«В рамках проєкту «Сімейні молочні ферми» заплановано створення молочного кластеру на базі Здолбунівської і Мізоцької територіальних громад», — йдеться у повідомленні.

В ОДА підкреслили, що сімейні молочні ферми здійснюють діяльність переважно у статусі сімейних фермерських господарств, що дає їм право бути учасниками ряду державних програм підтримки. У 2020 р. на підтримку сімейних фермерських господарств в область із державного бюджету було спрямовано 1,2 млн грн.

«Також сімейні молочні ферми із обласного бюджету можуть отримати компенсацію відсоткових ставок за кредитами по Програмі розвитку підприємництва або отримати пільговий кредит в сумі 200 тис. грн по Програмі підтримки фермерських господарств Рівненської області», — зазначили у відомстві.

Читати за темою: На Черкащині збудують роботизовану ферму

Виконано за допомогою Disqus