Фермер розповів, як отримати урожайність картоплі не менше 30 т/га в посушливих умовах

23 березня 2021 23761 0
Фермер розповів, як отримати урожайність картоплі не менше 30 т/га в посушливих умовах
Kurkul.com

На фермерському господарстві «Межирічка», що функціонує у Радомишльському р-ні Житомирської обл., при дефіциті вологи отримують врожайність картоплі не менше 30 т/га. Про це розповів Микола Бойченко, керівник ФГ, в інтерв’ю на Кurkul.com.

Він наголошує, що важливим аспектом при вирощуванні картоплі є підживлення рослин. Зокрема на підприємстві вносять калій і магній у нормі 300 кг/га та добриво YaraMila CROPCARE 11-11- 21 в рядки.

«Ми саджаємо Голландські сорти, такі як Арізона, Коломба. Також вирощуємо ранній сорт Рів’єра. Раніше вирощували сорти Поліської дослідної станції — Поліську, Ювілейну та Тетерів», — розповів керівник підприємства.

Читати також: Україна від початку року імпортувала майже 60 тисяч тонн картоплі

За словами Миколи Бойченка, цього року з Голландії приїхало 2 машини картоплі: машина Арізони, 15 т Рів’єри, і 5 т Пікассо.

«Для хорошого врожаю потрібно постійно купляти першу репродукцію. Друга репродукція ще садиться, а третя — на продаж. За сезон ми зберігаємо близько 1 тис. т картоплі. Цієї кількості вистачить для того, щоб засадити близько 300 га», — зазначив він.

Картоплю реалізують у торговельні мережі України. Зазвичай ФГ продає й інші овочі, проте цього року вони нікому не потрібні — моркву, капусту та буряки згодували худобі.

Читати за темою: Фермер з Херсонщини розпочав висаджувати надранню картоплю

 

Виконано за допомогою Disqus