Ціни на с/г продукцію — огляд за 25 березня від Zernotorg.ua

25 березня 2021 8930 0
Ціни на с/г продукцію — огляд за 25 березня від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта     

В портах України продовжують знижуватись ціни на зернові та зернобобові.

Поточна ситуація на ринку зернових стала справжнім шоком для українських фермерів, адже багато з них тримали пшеницю до весни, сподіваючись на подальший ріст цін на зернову. Але натомість відбувається досить не типова для ринку ситуація — пшениця активно знижується при цьому ціни на інші зернові залишаються стабільними

«Насправді ж ситуація не є несподіваною і початок корекції був лише питанням часу. Продукція АПК активно зростала, як на світових ринках, так і на внутрішньому ринку нашої країни з серпня 2020 року. Але ми повинні розуміти, що цей ріст в більшій мірі був спекулятивним, що стало наслідком вливання значних обсягів ліквідності центробанками провідних країн. Спочатку це спровокувало ріст фінансових ринків, а потім імпульс у вигляді інфляції передався на товарні ринки», — зазначили в Zernotorg.ua.

Читайте також: Трейдери розповіли, як зміняться ціни на фуражне зерно

 

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Виконано за допомогою Disqus