Україна та Польща збільшать обіг сільськогосподарської продукції

25 березня 2021 36 0
Україна та Польща збільшать обіг сільськогосподарської продукції
Kurkul.com

Україна зацікавлена ​​в подальшому розвитку співробітництва з Польщею в аграрній сфері. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Польща є одним з ключових торговельних партнерів України та стабільно входить в ТОП-3 країн, куди експортується українська аграрна продукція. Ми зацікавлені в збільшенні обороту сільськогосподарської продукції між нашими країнами, а також в посиленні взаємовигідного співробітництва в сільському господарстві зі стратегічних напрямків», — зазначив Тарас Качка, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, торговий представник України.

Зазначається, що в ході засідання, яке відбулося 24 березня, сторони обговорили поточний стан співпраці у сфері сільського господарства і підтвердили намір розвивати взаємодію за такими напрямками, як ветеринарні та фітосанітарні заходи, органічне виробництво, насінництво та охорона прав на сорти рослин.

Читати також: Азербайджан впроваджує нові вимоги до імпорту українського м’яса

Зокрема, перспективним для розвитку бізнесу та економічного зростання обох країн є участь в спільних виробничих процесах, створення кластерів, які дозволять побудувати багаторічні бізнес-спілки та налагодити ланцюг поставок. Крім того, з огляду на європейський «зелений курс», який підтримує Україну, перспективною є співпраця в галузі органічного виробництва. Україна є одним з лідерів за темпами зростання органічного виробництва в Європі, що також відкриває нові можливості для розвитку співпраці між двома країнами.

«За результатами зустрічі сторони підписали спільну заяву з операційними висновками, які показують основні напрямки співпраці і домовленості сторін», — додали в пресслужбі.

Читати за темою: Туніс планує збільшити імпорт української пшениці та кукурудзи

Виконано за допомогою Disqus