MAS Seeds виводить на ринок нові стійкі до хвороб гібриди соняшнику HelioSMART

26 березня 2021 57 0
MAS Seeds виводить на ринок нові стійкі до хвороб гібриди соняшнику HelioSMART
Kurkul.com

MAS Seeds виводить на ринок нові гібриди соняшнику HelioSMART, щоб забезпечити врожайність, завдяки зменшенню впливу хвороб. Про це Kurkul.com повідомили у пресслужбі компанії.

Найпоширенішими хворобами соняшнику в Україні та Європі є несправжня борошниста роса, яка проявляється на початку вегетації, склеротиніоз, який атакує переважно під час цвітіння та вертициліоз, ознаки зараження якого проявляються частіше наприкінці вегетаційного періоду. Як зазначали в компанії, контроль розповсюдження хвороб є головним завданням під час вирощування соняшнику.

Соняшник, вражений склеротиніозом

Дослідники MAS Seeds розробили портфоліо під назвою HelioSMART, яке складається з гібридів із чудовою толерантністю до хвороб соняшника, зокрема, несправжньої борошнистої роси, склеротиніозу та вертициліозу.

Ці генетичні інновації є результатом багаторічних досліджень та випробувань, проведених у районах, де тиск хвороб найбільший у Європі.

«Випробування, що були проведені R&D-відділом MAS Seeds у Європі показали, що ці хвороби можуть зменшувати врожайність від 30 до 100% залежно від умов та інтенсивності розповсюдження, а також можуть погіршувати якість олії. Тому прибуток фермерів сильно залежить від наявності хвороб соняшника на їхніх полях», — розповів Майкл Фурно, керівник R&D-відділу MAS Seeds.

Як зазначив Габріель Магаддіно, продукт-менеджер по соняшнику та озимому ріпаку MAS Seeds, у гібридів HelioSMART рівень зараження на 3-15% нижчий, ніж у інших гібридів.

«Це призводить до збільшення врожаю до 10% у ситуаціях із високим ризиком зараження», — пояснив Габріель Магаддіно.

Згідно з інформацією, нове портфоліо було запущено в січні 2021 р. по всій Європі.

Виконано за допомогою Disqus