UBTA і U-Food спільно розвиватимуть вітчизняний експорт

26 березня 2021 17 0
UBTA і U-Food спільно розвиватимуть вітчизняний експорт
pixabay.com

Цього тижня, 23 березня, «Українська асоціація бізнесу та торгівлі» (UBTA) та Громадський союз «Ю-Фуд» (U-Food) підписали Меморандум про співпрацю, метою якого є консолідація зусиль і визначення спільного бачення щодо підтримки та реалізації зовнішньоторговельного потенціалу українських виробників, сприяння ініціативам з просування вітчизняного експорту. Про це повідомляє Latifundist.com.

На практиці взаємодія UBTA і U-Food стосуватиметься експорту продукції харчової промисловості України та втіленні конкретних кроків, а саме:

  • координація дій і забезпечення один одному всебічної підтримки в сфері сприяння зовнішній торгівлі України;
  • проведення спільних національних і міжнародних заходів публічної комунікації;
  • організації заходів В2В по налагодженню ділових контактів;
  • співробітництво в розробці та організації торгових місій;
  • обмін інформацією про зміни в політиці та законодавстві ЄС і Україною, які можуть мати прямий або опосередкований вплив на експортну діяльність українських виробників.

Читати також: В Україні стартував проєкт щодо фінансування кліматично-орієнтованого сільського господарства

«Ми, як ніхто інші, розуміємо важливість залучення громадських організацій, зокрема громадських асоціацій і союзів, що представляють національних виробників. U-Food вже чимало часу допомагає підприємствам харчової промисловості України в питаннях експортної освіти, сприяє новим зв'язкам українського бізнесу з іноземними покупцями через участь в світових торгових місіях і заходах. Разом ми будемо значно ефективніше в підтримці та просуванні зовнішньої торгівлі України на європейському та інших пріоритетних зарубіжних ринках», — розповів Дмитро Лось, голова правління« Української Асоціації Бізнесу і Торгівлі »(UBTA).

За його словами, співпраця асоціації та спілки буде поширюватися і на роботу з урядом та іншими державними установами щодо захисту українських аграріїв і виробників, спільне з державою розв'язання складних питань, пов'язаних із зонами вільної торгівлі і внутрішнім ринком харчових продуктів України.

Відзначається, що UBTA і U-food згодні в тому, що на сьогодні існує суттєва недооцінка якості українських продуктів. Це, своєю чергою, суттєво впливає на їх експортний потенціал і цінову політику українських виробників на міжнародному ринку, сприйняття України сировинним придатком в ЄС.

Читати за темою: В Мінагрополітики назвали ключові реформи в агросекторі

«Ефективне просування експортних інтересів України на міжнародній арені вимагає консолідації зусиль бізнесу, професійної комунікації з партнерами. Для нас важливо, що UBTA є центром експертизи в сфері міжнародної торгівлі — від машинобудування та фармацевтики до аграрного та продовольчого напрямків», — зазначив Богдан Шаповал, генеральний директор U-Food.

Керівник союзу відзначив такі переваги UBTA, як розуміння тенденцій в регулюванні експортних процесів, залучення Асоціації до законотворчої діяльності, освітня складова у всіх її заходах.

«Ці та інші точки дотику є дуже позитивними для українського бізнесу. Підписання Меморандуму про співпрацю з UBTA стане для U-Food важливим елементом власного розвитку і вдосконалення», — додав Богдан Шаповал.

Виконано за допомогою Disqus