Фермери оголосили акцію протесту через рейдерське захоплення господарства Самара

29 березня 2021 217 0
Анатолій Гайворонський, заступник голови Конгресу Фермерів
farmers.org.uaАнатолій Гайворонський, заступник голови Конгресу Фермерів

Всеукраїнський Конгрес Фермерів (ВКФ) закликає своїх учасників і просто небайдужих громадян підтримати акцію протесту через рейдерське захоплення фермерського господарства «Самара». Про це написав Всеукраїнський Конгрес Фермерів.

Зазначається, що акція відбудеться 30 березня об 11:00 у м.Новомосковськ, Дніпропетровська обл. Будівля райдержадміністрації (вул. Шевченка 7).

Як додали у ВКФ, фермерське господарство «Самара» — одне з перших незалежної України, а його засновник — Михайло Саєнко започаткував український фермерський рух. Наразі це господарство «банально рейдернули» місцеві чиновники за класичною схемою махінацій з правом постійного користування.

«В Новомосковському районі Дніпропетровщини відбулося рейдерське захоплення фермерського господарства «Самара», організоване чиновниками Новомосковської райдержадміністрації разом з головою Вільненської сільської ради», — зазначив Анатолій Гайворонський, заступник голови Конгресу Фермерів.

На, жаль від цього не застрахований жоден фермер в Україні, але мета Конгресу — підтримка фермерів.

«Ми маємо підтримати наших Дніпропетровських побратимів, бо кожен може опинитись в такій ситуації. Наша задача — сформувати таку команду по всій країні, щоб у випадку скрути чи рейдерського захоплення чи іншої несправедливості, ми могли б допомогти один одному не тільки словом, а й ділом», — додав Іван Слободяник.

Про свою готовність підтримати акцію протесту на захист ФГ «Самара» вже заявили фермери Полтавської області.

«Коли в одного фермера біда, всі інші мають об’єднуватись, щоб підтримати і допомогти. Тому фермери Полтавщини підтримують колег з Дніпроптровської області. Ми обов’язково будемо на цій акції. Прошу всіх фермерів України приєднатись, адже біда може трапитись у кожного, тому ми маємо бути як одне ціле»,— повідомив Григорій Шамрицький, координатор Конгресу фермерів Полтавщини.

Координація за номером тел. +38(073)444-65-75, а також у соцмережах ВКФ та Івана Слободяника.

Виконано за допомогою Disqus