Неповноцінна робота Мінагрополітики негативно впливає на фермерів — АФУ

2 квітня 2021 60 0
Неповноцінна робота Мінагрополітики негативно впливає на фермерів — АФУ
Kurkul.com

В Україні фермери стикнулись з негативними наслідками знищення Мінагрополітики та неповноцінного його відновлення. Про це розповів Іван Томич, президент Асоціації фермерів України, інформує УНН

«Сьогодні практично немає у світі країн, які займаються сільським господарством і не мають окремого міністерства. Але в Україні на зорі глобальних перетворень знищили міністерство як інструмент аграрної політики. Це серйозна біда в усіх напрямках, які стосуються продовольства, сільського розвитку, сільської і поселенської мережі, всього, що пов'язано з аграрною галуззю України», — пояснив він.

За словами експерта, прикрою проблемою на загальнодержавному рівні є нехтування інтересами як фермерів, так і всієї аграрної сфери. До того ж тих, хто розуміє і знає проблеми аграрної галузі та здатен захищати інтереси фермерів при владі зараз обмаль.

Читати також: У ВР підтримали законопроєкт щодо забезпечення діяльності Мінагрополітики

«Треба питати у тих пасивних депутатів, чому вони так роблять і не захищають аграрні інтереси держави. Скликання, які сьогодні проходять, просто «неперевершені» за всю новітню історію України. Я вам скажу свою точку зору: людей, які професійно знають і відчувають наслідки, які несе нам ця біда – відсутність окремого міністерства – дуже мало. Майже усім депутатам байдуже, що ми, фермери, сам на сам зі своїми бідами», — підсумував Іван Томич.

Нагадаємо,  2019 році Мінагрополітики об’єднали з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Проте у грудні 2020 р. Кабмін затвердив його відновлення. Верховна Рада проголосувала за призначення міністром аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка.

На початку поточного року Кабінет міністрів України ухвалив постанову, згідно з якою відновлення Міністерства аграрної політики та продовольства України має завершитися до 1 лютого 2021 р., однак відомство й досі повноцінно не запрацювало.

Читати за темою: В Мінагрополітики назвали ключові реформи в агросекторі

Виконано за допомогою Disqus