Рефомування АПК виконано на 88% — експерт

18 січня 2016 73 0
Мінагропрод увійшов до п’ятірки міністерств за рівнем впровадження реформ
infolight.org.uaМінагропрод увійшов до п’ятірки міністерств за рівнем впровадження реформ

Мінагропрод увійшов до п’ятірки міністерств за рівнем впровадження реформ, повідомив проектний менеджер аграрної реформи Національної ради реформ Олег Проценко, пише прес-служба Національної ради реформ.

За його словами, Мінагропродом виконано 88% всіх поставлених завдань, і таким чином він також увійшов у топ-5 міністерств.

Олег Проценко також визначив три важелі, завдяки яким Мінагропрод, на його думку, зміг досягти високих результатів діяльності.

«Перш за все, це дерегуляція та спрощення умов для ведення бізнесу. За цим стоїть величезна робота, завдяки якій були скасовані безліч ліцензій, сертифікатів та спрощення низки процедур. У результаті бізнес економить і час, і гроші», — зазначив експерт.

По-друге, на його переконання, це диверсифікація та розвиток нових ринків збуту. Україна на сьогодні здійснює експорт до 198 країн світу. І така політика диверсифікації відкриває можливості мінімізувати ризики.

«По-третє – це розвиток альтернативних фінансових інструментів для допомоги фермерам, поповнення оборотного капіталу через аграрні розписки», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus