На Одещині посівні площі кормових культур зменшилися у 8 разів

7 квітня 2021 35 0
На Одещині посівні площі кормових культур зменшилися у 8 разів
Kurkul.com

В Одеській обл. за останні десятиріччя в рази зменшились посівні площі кормових культур. Про це зазначив Сергій Гриневецький, голова Одеської ОДА, повідомляє пресслужба ОДА.

За його словами, окрім планового виробництва, характерного в минулому, склад вирощуваних культур зумовлювала загальна спрямованість сільського господарства.

«Основною галуззю було тваринництво. Центром господарств зазвичай були ферми, а рослинництву відводилася роль кормової бази. Відповідно будувались і сівозміни. Як бачимо, зараз в Одеській області топовими є 6 культур: пшениця, соняшник, кукурудза, озимий і ярий ячмінь, ріпак. Решта — далеко у «відриві», — зауважив Сергій Гриневецький.

Читати також: Весняно-польові роботи на Одещині коштуватимуть фермерам 7 млрд грн

Проте, за останні десятиріччя в рази зменшились посівні площі кормових культур. Так, на початку 2000 р. засівалось 340,1 тис. га, а станом на сьогодні цей показник зменшився майже у вісім разів.

«Відновлення зрошення дасть змогу вирощувати кормові культури, які наразі неможливо ефективно вирощувати через погодні умови, що своєю чергою значно збільшить кількість поголів’я сільськогосподарських тварин. За рахунок сівозміни підвищиться родючість ґрунтів, а це збільшить загальний валовий збір сільськогосподарських культур у перспективі» — резюмував Олег Муратов, заступник голови Одеської ОДА.

Читати за темою: На Полтавщині планують засіяти понад мільйон гектарів ярими культурами

Виконано за допомогою Disqus