Українським аграріям радять вирощувати обліпиху в промислових масштабах

12 квітня 2021 149 0
Українським аграріям радять вирощувати обліпиху в промислових масштабах
Kurkul.com

Експерти радять українським виробникам збільшити обсяги вирощування обліпихи, адже попит на культуру в світі поступово зростає, а основний постачальник — Китай — не в змозі задовольнити потреби через старі плантації. Про це повідомляє МінАгро в Telegram.

Зокрема, в Аграрній компанії «Еко-Парк», яка спеціалізується на розмноженні саджанців обліпихи крушиновидної, зазначили, що попит на саджанці постійно зростає, а вирощування культури в промислових масштабах може мати непоганий дохід.

«Якщо говорити про промислові масштаби, то ця культура невимоглива. Попит на неї зростає все більше і більше. Сьогодні розуміємо, що треба ще розширюватися, тому, що ринок зростає», — повідомив Федір Прима, головний агроном господарства.

В аграрній компанії пропонують чотири види саджанці: Марійа Брувеле, Татйана, Єва та Лорд. Зазначається, що всі види стійкі до хвороб та морозів.

Крім ягід, має попит і масло обліпихи. Наприклад, ТОВ «Агросельпром» працюють на вітчизняному обладнанні й експортують продукцію в 20 країн світу, серед яких США, Канада та Австралія.

Читати також:

Виконано за допомогою Disqus