Мінекономіки та Укрвинпром спільно розвиватимуть виноградарство України

26 березня 2021 28 0
Мінекономіки та Укрвинпром спільно розвиватимуть виноградарство України
Kurkul.com

Вчора, 25 березня, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з корпорацією «Укрвинпром» уклали двосторонню угоду про співпрацю, метою якої є забезпечення розвитку виноградарства та виноробства в Україні. Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Угода про співробітництво є важливим підґрунтям на шляху розвитку українського виноградарства та виноробства. Об’єднання зусиль з провідними виробниками та науковцями сприятиме формуванню інвестиційно привабливого середовища галузі, просуванню вітчизняної продукції на внутрішніх і зовнішніх ринках, розвитку культури споживання вина та винного туризму», — прокоментував Міністр Ігор Петрашко.

Читати також: В Україні удосконалили держпрограму підтримки аграріїв щодо здешевлення кредитів

Він додав, що підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства є одним з пріоритетних завдань Уряду, відповідно до чого на 2021 р. запропонована державна фінансова підтримка аграріїв. Крім того, Мінекономіки спільно з експертами галузі напрацьовано проєкт Концепції розвитку виноградарства та виноробства України на період до 2030 р., яка наразі знаходиться на погодженні в центральних органах виконавчої влади.

«Вдячний Мінекономіки за конструктивний діалог та підтримку розвитку галузей виноградарства та виноробства. Впевнений, підписана угода стане новим поштовхом для спільних напрацювань і результатів», — зазначив Володимир Кучеренко, Генеральний директор «Укравинпром».

Також сторони домовились об’єднати зусилля задля ефективної співпраці з міжнародними організаціями, зокрема, Європейським комітетом Вина, Міжнародною Федерацією Вин та Алкогольних напоїв, Міжнародною Організацією Виноградарства та Виноробства та ін.

Нагадаємо, 10 березня, Уряд прийняв постанову, яка викладає у новій редакції Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства.

Виконано за допомогою Disqus