Експорт соняшникової олії з України квотуватимуть — проєкт постанови

14 квітня 2021 1070 0
Експорт соняшникової олії з України квотуватимуть — проєкт постанови
Kurkul.com

Кабмін України раніше підготував проєкт постанови про обмеження експорту соняшнику і соняшникової олії. Після розпочатого резонансу був підготовлений новий проєкт про квотування експорту соняшникової олії з України, інформує Latifundist.com.

Проєкт Постанови «Про внесення змін у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 р. №1329» передбачав квоту на експорт соняшнику і соняшникової олії в розмірі 0 тонн.

Обсяг квоти, згідно з новим проєктом Порядку видачі ліцензій на експорт олії соняшникової, поки невідомий. Видача ліцензій на експорт олії соняшникової буде здійснюватися на підставі заявки суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності, яка подається Мінекономіки протягом 15 календарних днів після опублікування на його офіційному сайті інформації про початок реєстрації заявок.

«Обсяг олії соняшникової, на яку видано ліцензію, для суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності не може перевищувати 20% обсягів експорту соняшникової олії такого суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності у 2020 році, за винятком заявників, які здійснювали протягом 4 місяців, що передують даті подачі заявки, реалізацію на внутрішньому ринку фасованого масла соняшникового в обсязі не менше 5 тис. т щомісячно», — йдеться в документі.

Читати за темою: Україна може ввести заборону на експорт соняшнику до кінця сезону — Нероба

Виконано за допомогою Disqus