Рівнеазот з початку року майже на 40% збільшив виробництво міндобрив

19 квітня 2021 49 0
Рівнеазот з початку року майже на 40% збільшив виробництво міндобрив
Kurkul.com

У січні-березні виробник мінеральних добрив «Рівнеазот» (Рівненська обл.), входить до складу компанії Ostchem, збільшив виробництво мінеральних добрив на 36,1% — до 280,6 тис. т в порівнянні з 1 кварталом 2020 р. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зокрема, підприємством вироблено 13,6 тис. т аміаку водного технічного, 149,3 тис. т аміачної селітри, 1,4 тис. т аміачної селітри (у вигляді плаву), 116,2 тис. т ВАС (вапняно-аміачної селітри). Підприємство також справило 119,7 тис. т технічного аміаку і 191 тис. т неконцентрованої азотної кислоти (проміжні продукти виробництва).

«Старт 2021 р. досить вдалий: відбулося зростання обсягів виробництва азотних добрив майже на третину. Ми виробили на 74,4 тис. т більше, ніж за 1 квартал минулого року. У нас змінюється продуктова структура виробництва. Ми виробляли менше аміаку, але випускали більше продукції глибшого переділу, яка мала попит. Звичайно ми відчуваємо поступовий загальне зростання показників ринку азотних добрив і стійкий сезонний попит на нашу основну продукцію. Оскільки істотно зростав попит на вапняно-аміачну селітру, по цьому продукту у нас зростання виробництва більш ніж в 2 рази. Головний підсумок 1 кварталу — у нас не залишилося жодного не виконаного контракту, також на 100% виконані заявки, які залишили українські аграрії», — зазначив Михайло Заблуда, голова правління Правління ПрАТ.

Згідно з повідомленням для збільшення відвантаження готової продукції на виробництві була проведена реконструкція естакади наливу рідкого аміаку в автомобільні цистерни, що дозволило збільшити відвантаження рідкого аміаку з 250 до 1000 т/добу, це, своєю чергою, дало можливість зменшити навантаження на склади підприємства і дозволило збільшити виробництво і продажу готової продукції.

 

Читати також: Ринок азотних добрив у 2021 році може зрости на 10% — думка

Виконано за допомогою Disqus