Екологічна катастрофа на Київщині — у річку викинули тисячі каністр невідомої речовини

19 квітня 2021 1531 0
Екологічна катастрофа на Київщині — у річку викинули тисячі каністр невідомої речовини
Бучанські новини

Поблизу м. Буча Київської обл. невідомі особи викинули близько 3 тис. каністр з невстановленою хімічною речовиною у річку Кізка. У разі потрапляння хімікатів у воду, могла б статися екологічна катастрофа. Про це повідомляють «Бучанські новини».

Мер міста Анатолій Федорук поінформував, що роботи із прибирання сміття у річці збіглися з Днем довкілля. Річище було закидано будівельним сміттям настільки, що вода фактично не могла нормально протекти.

«Протягом 350-400 м русло ріки заповнене майже повністю 20-літровими каністрами з невідомою рідиною. За попередніми підрахунками, там близько 3 тис. каністр, більшість яких, на щастя, герметично закриті і ця речовина не встигла потрапити у воду. Проте деякі каністри все ж таки розгерметизовані, і маслянисті плями у воді є», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що каністри відправлять на зберігання, а після експертизи, яка має встановити, яка речовина знаходилась у них, — на утилізацію.

Наразі невідомо, хто саме влаштував звалище у річці. За фактом викидання хімікатів правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Досудове розслідування злочину триває. Про його результати мер Бучі пообіцяв повідомити окремо.

Читати також: Експертиза підтвердила, що смерть журавлів на Херсонщині спричинила отрута для гризунів

Виконано за допомогою Disqus