Лідерка Батьківщини ініціює відставку Сольського через рейдерське захоплення землі

26 квітня 2021 336 0
Лідерка Батьківщини ініціює відставку Сольського через рейдерське захоплення землі
AgroPolit.com

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко ініціює відставку голови аграрного комітету Верховної Ради Миколи Сольського з його посади через рейдерство у селян 300 тис. га землі. Про це вона заявила у парламенті, інформує AgroPolit.com.

Також Юлія Тимошенко ініціює створення Тимчасової слідчої комісії для розслідування справи. 

«Хочу показати вам звернення 425 власників паїв до мене особисто про те, що їх паї просто забрали. Ці селяни об’єдналися в кооператив, який назвали «Новоселицький», нікому не здали в оренду свою землю, найняли менеджера і почали спокійно працювати. На рахунку в них було 11 млн грн, у зерносховищах — на 15 млн грн зерна. І на полі торік був незібраний врожай. До них увірвалися рейдери — зареєстрували такий же кооператив через «чорного» реєстратора, яка зараз ховається в «днр/лнр», — лідерка «Батьківщини».

Вона додала, що «за цією компанією стоїть голова аграрного комітету Микола Сольський».

«Ми підготували і подамо у силові структури заяву про злочин, що стосується  пана Сольського, голови аграрного комітету, його команди, його рейдерів, тітушок, які побили людей, покалічили, коли вони стали захищати свою землю. Які забрали 11 млн грн з їхнього рахунку…  До честі Мін’юсту — він скасував те, що нареєстрував «чорний» реєстратор і повернули людям землю. Але у Господарському суді Києва зараз розглядається скасування рішення Мін’юсту на користь рейдерів», — наголосила нардеп.

Як додала Юлія Тимошенко, вони планують внести постанову про звільнення Миколи Сольського з посади.

«Ми звернемось до президента і Кабінету міністрів. Ми зареєструємо постанову про Тимчасову слідчу комісію, яка почне розбиратися з усім рейдерством на 300 тис. га землі», — додала нардеп.

Читайте також: Безкоштовної землі на всіх українців не вистачить — Мірошніченко

Виконано за допомогою Disqus