Бажаючих купити землю буде більше, ніж готових її продати — Нагорний

27 квітня 2021 453 0
Бажаючих купити землю буде більше, ніж готових її продати — Нагорний
Kurkul.com

Бажаючих купити землю сьогодні може бути більше, ніж тих, хто хотів би її продати. Про це розповів Володимир Нагорний, керівник відділу земельних та майнових відносин МХП, у блозі «Бути чи не бути вам власником сільськогосподарської землі?» на Latifundist.com.

«Як на мене, то бажаючих купити землю сьогодні може бути більше, ніж тих, хто хотів би її продати. Купувати чи не купувати особиста справа кожного. Однак, потенційним покупцям землі потрібно бути обережними — не все так просто, як здається на перший погляд», — зазначив експерт.

За його словами, землеволодіння на сьогодні досить непроста річ і власників землі можуть чекати неприємності, тож перед купівлею експерт радить звертати увагу на:

Якісні характеристики об’єкта придбання.

«Не проаналізувавши такі фактори, в жодному випадку не приймайте рішення про придбання земельної ділянки, оскільки можете купити непридатну для використання територію», — пояснив Володимир Нагорний.

Кількісні характеристики об’єкта придбання.

«Досить часто земельні паї, які члени колгоспів отримували у приватну власність, складались із кількох земельних ділянок, і хоч це на сьогодні окремі об’єкти нерухомого майна, однак, як правило, продаватимуться вони одними лотами. Тобто, купуючи земельну ділянку, в додаток можете отримати ще одну або й декілька ділянок садів, сінокосів чи пасовищ», — зазначив експерт.

Правові характеристики об’єкта придбання.

«Конкурентні відносини настільки підганяють орендарів, що вони, підвищуючи розмір орендної плати, не завжди встигають вносити зміни до договорів оренди землі про ставку орендної плати. Тому досить непоодинокі випадки, коли попередній власник отримував в рази більшу ставку оренди ніж та, що формально зафіксована в договорі», — додав керівник відділу земельних та майнових відносин МХП.

Читайте також: Безкоштовної землі на всіх українців не вистачить — Мірошніченко

Виконано за допомогою Disqus