ЄБА запустила пілотний проєкт з утилізації тари з-під ЗЗР

28 квітня 2021 60 0
ЄБА запустила пілотний проєкт з утилізації тари з-під ЗЗР
Depositphotos

Європейська Бізнес Асоціація запускає пілотний проєкт «Агро Варта», метою якого є запровадження культури відповідального поводження з використаною тарою з-під засобів захисту рослин. Про це повідомляє пресслужба Асоціації.

Наразі для держави актуальним є збільшення обсягів збору та забезпечення належної переробки такої тари, вдосконалення логістичних маршрутів для оптимізації процесу збору, налагодження комунікації між усіма суб’єктами, а також підвищення ефективності поводження з такою тарою, що також є метою даного проєкту. 

Так, серед учасників «Агро Варта» — компанії-виробники та імпортери засобів захисту рослин ТОВ «АДАМА Україна», ТОВ «БАСФ Т.О.В», ТОВ «БАЙЄР», ТОВ «ФМС Україна», ТОВ «НУФАРМ Україна», ТОВ «САММІТ-АГРО ЮКРЕЙН», ТОВ «СИНГЕНТА», ТОВ «ЮПЛ Україна».  

В рамках Проєкту були відібрані компанії, що мають ліцензію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на поводження з небезпечними відходами, які відповідають екологічним та технічним вимогам щодо процесів переробки та утилізації тари з-під ЗЗР.

Найближчим часом планується запуск електронної платформи, за допомогою якою буде можливим подача заявок на збір та переробку тари з-під ЗЗР в онлайн форматі.

Нагадаємо, в Україні відновили процедуру видачі дозволів на ввезення зразків ЗЗР для державних випробувань та наукових досліджень.

Читайте також: В Україні схвалили встановлення максимальних норм вмісту хлорпірифосу в агропродукції

Виконано за допомогою Disqus