KMZ Industries і Variant Agro Build оголосили про злиття

29 квітня 2021 84 0
KMZ Industries і Variant Agro Build оголосили про злиття
KMZ Industries

KMZ Industries і Variant Agro Build підписали угоду про злиття елеваторного напрямку компанії ТОВ «Варіант Агро Буд» з ЗАТ «Карлівський машинобудівний завод». Вартість угоди не розголошується. Договір передбачає завершення процесу злиття до кінця 2021 р. Повідомляє Elevatorist.com з посиланням на пресреліз компанії KMZ Industries.

Угода передбачає перехід всіх активів елеваторного напряму Variant Agro Build до KMZ Industries. Об'єднана компанія буде функціонувати від імені ЗАТ «Карлівський машинобудівний завод», 80% акцій якої належатимуть інвестиційній компанії Dragon Capital (до злиття володіла 100% акцій) і 20% — сім'ї Шуфані (до злиття контролювали 100% Variant Agro Build). Виробничі потужності об'єднаної компанії дозволять виготовляти обладнання для 2 млн тонн зберігання в рік, а сукупний обсяг реалізації двох бізнесів в цьому році може досягти 1 млрд грн.

«Це об'єднання кращих на ринку команд і продуктів. В результаті злиття флагманів ринку об'єднана компанія стане найбільшим українським виробником за обсягом і можливостям виробництва, технологічної експертизи та продуктовій лінійці. Ми очікуємо, що ця угода дозволить реалізувати повною мірою позитивний синергетичний ефект від об'єднання, де 1 + 1> 2. Переваги від цього рішення зможуть відчути й оцінити клієнти, постачальники та партнери компаній», — прокоментував угоду Андрій Носок, керуючий директор напрямку прямих інвестицій Dragon Capital.

За словами Данііла Шуфані український елеваторний ринок отримав потужний поштовх для подальшого розвитку, а аграрії отримають більш сучасне і високоякісне вітчизняне обладнання.

«В результаті об'єднання виробничого досвіду та експертизи обох компаній наші клієнти зможуть отримати найбільш передові рішення з одних рук і з кращим клієнтським сервісом. Ми бачимо величезні можливості в об'єднанні зусиль з KMZ Industries і з великим оптимізмом дивимося на розвиток спільного бізнесу», — зазначив Данііл Шуфані, співвласник Variant Agro Build.

Виконано за допомогою Disqus