KMZ Industries і Variant Agro Build об’єднались задля створення домінуючого гравця на ринку елеваторного обладнання

14 травня 2021 88 0
Андрій Носок, керуючий директор напрямку прямих інвестицій компанії Dragon Capital
Kurkul.comАндрій Носок, керуючий директор напрямку прямих інвестицій компанії Dragon Capital

На українському елеваторному ринку два провідних виробники обладнання для елеваторів — «Карлівський машинобудівний завод» і «Варіант Агро Буд»вирішили об'єднатися. За оцінкою експертів ця угода має стати однією з найважливіших на елеваторному ринку. Про це йдеться у матеріалі «Андрій Носок. Про союз конкурентів — KMZ Industries і Variant Agro Build, переміщення потужностей в Карлівку і нові можливості тандему» на Latifundist.com.

«За оцінкою наших експертів і комерційних команд, головний ефект повинен реалізуватися в масштабі. На більшому масштабі реалізується ефект синергії у виробництві, в продажах, закупівлях і т.п. Це можливість дешевше закуповувати сировину, дешевше виробляти продукцію, відповідно, більше заробляти на одиниці продукції, більше інвестувати в модернізацію, в інновації, і більше можливостей для зміцнення своєї ринкової позиції. В цьому і полягає основна ідеологія об'єднання KMZ Industries і Variant Agro Build», — зазначив Андрій Носок, керуючий директор напрямку прямих інвестицій компанії Dragon Capital.

За його словами головна мета об’єднання  — стати абсолютним лідером на українському ринку елеваторного обладнання, домінуючим гравцем і утримувати ці позиції.

«Хочемо, щоб більшість клієнтів в Україні довіряли саме нам. Намагаючись якось переформатувати це в цифри, ми сформулювали таку амбітну мету, як 30% ринку. Проте частка ринку не є єдиною величиною, на яку ми орієнтуємося. Адже обсяг ринку сильно варіюється від сезону до сезону. Тому ми дивимося на це в комплексі з цілями по динаміці продажів і прибутковості компанії», — зазначив керуючий директор напрямку прямих інвестицій компанії Dragon Capital.

Як додав Андрій Носок, планується, що у 2021 р. сукупний оборот компаній в розрізі продукції для зберігання, сушіння, транспортування і очищення зерна вийде на позначку в 1 млрд грн.

«Якщо взяти фактичну суму, на яку укладені контракти на цей рік KMZ Industries і Variant Agro Build до об'єднання, і динаміку їх укладення — досягнення обороту в 1 млрд грн цілком ймовірно. Сумарна потужність виробництва повинна досягти 2 млн т зберігання», — зазначив Андрій Носок.

До злиття 100% KMZ Industries належало Dragon Capital, Після підписання угоди про злиття 80% об’єднаної компанії належить Dragon Capital, 20% підконтрольні сім’ї Шуфані.

Виконано за допомогою Disqus