Закон про електронні земельні аукціони можуть ухвалити наступного тижня — Разумков

11 травня 2021 77 0
Закон про електронні земельні аукціони можуть ухвалити наступного тижня — Разумков

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що парламентарі ухвалятьна продаж  у другому читанні законопроєкт щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні аукціони (№2195) на наступному пленарному тижні. Повідомляє Zemelka.ua.

«Я сподіваюся, що на наступному пленарному тижні (триватиме з 17 до 21 травня — ред.) парламент зможе доопрацювати цей законопроєкт (№2195 — ред.). Це друге читання. Далі все буде залежати від технічних питань, підписання його Президентом та оприлюднення. Затримки за Верховною Радою не буде», — сказав Дмитро Разумков.

Нагадаємо, відповідний проєкт закону №2195 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони» є другим у переліку «земельних» законопроєктів для розгляду на цій сесії. Він передбачає запровадження обов’язкового продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні аукціони. У першому читанні законопроєкт ухвалили 14 листопада 2019 р.

До слова, під час пленарного засідання у середу, 28 квітня, парламентарі ухвалили закон №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Розгляд поправок до нього тривав у Верховній Раді з 16 березня.

Виконано за допомогою Disqus