Агрострахування в Україні може запрацювати у листопаді-грудні 2021 року — Чайківський

19 травня 2021 28 0
Агрострахування в Україні може запрацювати у листопаді-грудні 2021 року — Чайківський
Kurkul.com

Якщо парламент розгляне та ухвалить законопроєкт №5104 до закриття сесії, агрострахування в Україні може запрацювати у листопаді-грудні 2021 р. Про це заявив Іван Чайківський, народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, в інтерв'ю «Іван Чайківський: Щоб в Україні не було аграрних «пожеж», уряду слід прописати аграрну політику на 15- 20 років вперед» на AgroPolit.com.

Він зазначив, що законопроєкт про агрострахування дуже потрібний, і на нього чекає ринок, адже це страховка від неврожаю при посусі для аграрія.

«Сподіваюся, що парламент розгляне та ухвалить законопроєкт №5104 до закриття сесії. В такому разі агрострахування в Україні може запрацювати у листопаді-грудні 2021 р. Адже процес страхування озимих відбуватиметься після посіву, бо страховий агент виїжджатиме на поле лише після сходу посівів. Тобто він зробить відповідну оцінку і перевірить весь пакет документів, який буде наданий, і тоді укладе договір», — аргументував Іван Чайківський.

Також депутат відзначив, що при цьому логіка агрострахування — є добровільна справа кожного аграрія. Завдання уряду — дати цей інструмент аграріям, щоб вони потім не ходили до держави і не казали про загибель посівів і т.д.

Читати також: Фермери можуть отримати до 235 тисяч грн за втрачені посіви

Виконано за допомогою Disqus