Депутати прохають присвоїти посмертно Анатолію Кобзаренку звання Героя України

1 червня 2021 50 0
Депутати прохають присвоїти посмертно Анатолію Кобзаренку звання Героя України
Kurkul.com

Народний депутат України Максим Гузенко звернувся до Міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка з проханням посприяти у присвоєнні Анатолію Кобзаренку посмертно звання Героя України.

Як зазначив депутат, 20 травня 2021 року пішов з життя видатний підприємець Сумщини та всієї України — Кобзаренко Анатолій Дмитрович. Він був засновником та керівником провідних машинобудівних компаній «Завод Кобзаренка» й «Кобзаренко Агро», «Компанії Кобзаренко» у Сумській області та Kobzarenko sp. z o.o. у Жлобниці (Польща).

За багато років відданої роботи Анатолій Кобзаренко зробив грандіозний внесок у розвиток виробництва спецтехніки та обладнання в Україні, економіку Сумщини та України в цілому, а також доклав багато зусиль для популяризації вітчизняної продукції як серед українських, так і закордонних аграріїв», — йдеться у зверненні.

Наразі підприємство Анатолія Кобзаренка створило потужну дилерську мережу в багатьох країнах і експортує свою техніку у 31 країну світу, зокрема, до країн ЄС, ОАЕ, ПАР, Австралії, Індії, Казахстану, Узбекистану та інших. Торік завод Анатолія Кобзаренка реалізував продукції на суму близько 1,2 млрд грн. Це, своєю чергою, дало змогу підприємству перерахувати в бюджет України понад 150 млн грн і підтвердити, що саме «Завод Кобзаренка» є найбільшим платником податку в Сумській області.

«Серед особистих людських якостей Анатолія Кобзаренка його знайомі відмічали доброту, щирість, енергійність та гарне почуття гумору. Багато хто знав як ефективного й амбіційного управлінця, людину, яка, не покладаючи рук, дбала про розвиток машинобудування в Україні попри будь-які складнощі, та чоловіка, який буквально заряджав своєю життєствердною енергію всіх довкола», — додав нардеп.

З огляду на вищевикладене та керуючись ст. 16 Закону України «Про статус народного депутата України» Максим Гузенко прохає Романа Лещенка звернутися до Президента України з проханням присвоїти звання Героя України — Кобзаренко Анатолію Дмитровичу посмертно.

Нагадаємо, на офіційному сайті президента України зареєстровано петицію №22/117300-еп щодо присвоєння Анатолію Кобзаренку звання Героя України посмертно за вклад у розвиток АПК.

Виконано за допомогою Disqus