Сільське господарство стало однією з найнебезпечніших галузей промисловості

2 червня 2021 477 0
Сільське господарство стало однією з найнебезпечніших галузей промисловості

Сільське господарство є однією з найнебезпечніших галузей промисловості, в якій серйозні аварії та летальні випадки набагато частіше трапляються, ніж в інших секторах. Про це йдеться в «Фермерському огляді світової преси» на Kurkul.com.

Щороку Управління охорони праці Британії публікує список смертельних випадків на робочих місцях і швидкого погляду на цей список достатньо, щоб побачити переважаючу кількість смертей в сільському господарстві у порівнянні з іншими секторами. Імена 34 людей, які втратили життя на фермах Великобританії, є в списку загиблих за 2020-2021 рр.
Як правило, сільськогосподарська робоча сила становить близько 1% британського населення, але на неї припадає 20% смертей на роботі.

«На жаль сільське господарство завжди матиме фактор ризику. У переважній більшості причинами аварій були, або машини/транспортні засоби, або зіткнення з худобою — речі, яких більшість фермерів навряд чи зможе уникнути. Крім того, фермери часто працюють поодинці, і тому, коли ніхто не може покликати на допомогу, неприємні випадки часто стають смертельними», — йдеться у матеріалі.

Ці фактори ризику ускладнюються тим, що ферми в основному є незалежними робочими місцями, без будь-якого корпоративного втручання в охорону праці. Речі, які можна було б виправити відразу, часто можуть стати просто ще одним пунктом у фермерських господарствах, що «потопають» у списку справ.

Читайте також: Працівникам АПК заборгували 66 млн грн

Існує кілька організацій, які працюють над тим, щоб зробити фермерську діяльність максимально безпечною. З часу свого заснування у 2014 р., Фонд безпеки ферм взяв на себе завдання підвищити обізнаність щодо техніки безпеки на фермах, проводячи щоліта Тиждень безпеки. Вони працюють у Великобританії, щоб висвітлити ризики, пов’язані із сільським господарством, та пропонують практичні рішення для їх вирішення. Це дає надію, що в майбутньому повідомлення про аварії на фермах стануть рідкістю.

Виконано за допомогою Disqus