Аграріям компенсуватимуть витрати на вирощування енергетичних рослин

2 червня 2021 230 0
Аграріям компенсуватимуть витрати на вирощування енергетичних рослин
Depositphotos

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження пропонує впровадити програму часткової компенсації витрат на вирощування енергетичних рослин. Про це йдеться на Урядовому порталі.

«Ми розробляємо нову 5-річну програму, в рамках якої планується компенсувати частину відсотків за кредитами на закладку плантацій енергетичних рослин. Розраховуємо, що уряд підтримає нашу ініціативу», — повідомив в.о. голови Держенергоефективності Костянтина Гуру.

За його словами, вирощування енергетичних рослин — це абсолютна вигода з точки зору заміщення використання газу для генерації теплової та електричної енергії. Це також можливість поступово відновлювати родючість деградованих земель.

Водночас Держенергоефективності спільно з партнерами розроблено низку законопроєктів, мета яких — покращити інвестиційну привабливість подібних проєктів. Цю ініціативу підтримали народні депутати, які зареєстрували в парламенті відповідний законопроєкт.

За інформацією, на законодавчому рівні планується визначити термін «енергетичні рослини», спростити процедуру і продовжити термін оренди землі, зменшити максимальний розмір орендної плати до 5% від нормативної грошової оцінки, надавати в оренду малопродуктивні земельні ділянки без аукціону.

Читайте також: Енергетична верба замінить вугілля та газ у майбутньому — експерт

Виконано за допомогою Disqus