Аграрії отримали майже 190 млн грн компенсації за придбану сільгосптехніку

12 червня 2021 59 0
Аграрії отримали майже 190 млн грн компенсації за придбану сільгосптехніку
Kurkul.com

Станом на 1 червня 2021 р. загальна сума виплат за бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» складає 189,4 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Агропромислового розвитку Сумської ОДА.

Загалом у 2021 р. кошти отримали 1 833 сільгосптоваровиробники, які за вказаний період придбали 2846 одиниць сільгосптехніки та обладнання  на суму 909,6 млн гривень 

Аграрії Сумщини отримали з державного бюджету 10,2 млн грн часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва за придбані 154 одиниці техніки (9-те місце серед регіонів України за сумою отриманих коштів, 8 — за кількістю придбаної техніки з державною підтримкою).

На 2021 р. бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» передбачено 1 млрд грн. 

Скориставшись програмою підтримки, один сільгоспвиробник може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн грн. Отримати 25% компенсації вартості за придбану сільськогосподарську техніку можуть юридичні особи та фізичні особи-підприємці — сільгоспвиробники.

Читати також: Аграріям розповіли про доступні програми компенсацій від ПриватБанку

Виконано за допомогою Disqus