В Україні зросли ціни на живець свиней на 6%

3 червня 2021 105 0
В Україні зросли ціни на живець свиней на 6%
pixabay.com

Після тритижневого пониження ціни на свиней забійних кондицій все ж змінили напрямок руху на межі сезонів. Результати щотижневого моніторингу закупівельних цін на свинину живою масою, свідчать про 6% приріст середньоринкової позначки. Про це повідомляє пресслужба Асоціації «Свинарі України».

«Друга половина травня відзначилася істотним послабленням цін закупівлі, проте торги минулої п’ятниці видалися успішнішими для вітчизняних свиногосподарств. Так, товарні партії для реалізації у перший тиждень літа були на 1,5−3 грн/кг дорожче ніж попереднього. Передвісниками позитивних цінових коливань у кінці травня слугували сигнали пожвавлення ринкової активності: постачальники живця відзначили підвищений попит з боку заготівельників, які зверталися по додаткові об'єми серед тижня», — йдеться в повідомленні.

Таким чином, пожвавлення серед закупників стало на користь виробників, тож більшість з них цього тижня реалізують живець по 41,5-43 грн/кг. Середня ринкова позначка зупинилася на рівні 42,1 грн/кг, що на 2,5 грн/кг чи понад 6% вище ніж попереднього тижня.

«Традиційне послаблення цін після Великодня цього року був менш тривалим ніж зазвичай — три тижні проти традиційних 4-6. Проте це частково пов’язано і з більшою амплітудою цінових коливань: так, буквально за два тижні ціни втратили майже 15%, тоді як у попередні роки низхідний рух був тривалішим та поступовішим», — підсумували в АСУ.

Нагадаємо, цього тижня, 31 травня-6 червня, прогнозували ціни на свиней живою вагою на рівні 39-40 грн/кг з ПДВ 14%, що у перерахунку на ПДВ 20% складає 42-43 грн/кг

Виконано за допомогою Disqus