Ціни на живець свиней — прогноз на 14-20 червня

11 червня 2021 146 0
Ціни на живець свиней — прогноз на 14-20 червня
pixabay.com

Наступного тижня, 14-20 червня, ціни на свиней живою вагою знаходитимуться на рівні 44 – 45 грн/кг з ПДВ 14%, що у перерахунку на ПДВ 20% складає 47-48 грн/кг. Про це свідчать дані аналітичного відділу Асоціації «М’ясної галузі».

«Наступного тижня ціна, ймовірно, збільшиться. Однак зростання попиту на м’ясо з початком літа – немає», — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що наразі закупівельна ціна на свиней є чи не найвищою за останній період у перерахунку на ПДВ 20%. Через те, що м’ясопереробні підприємства вимушені купувати живих тварин з ПДВ 14%, а продавати готову продукцію з ПДВ 20%, вони повинні доплачувати різницю, яка складає 7,2% у вартості м’яса та м’ясних продуктів, які таким чином є дорожчими для споживачів.

Читати також: М’ясна галузь України закликає повернути ПДВ 20% на живих свиней та ВРХ

Звертаючи увагу на те, що купівельна спроможність населення низька через пандемію, попит на м’ясо низький саме через високу ціну. В Асоціації наголошують, що виправити ситуацію можна: 

  • встановивши єдиний податок для всього ланцюга від вирощування до рітейлу;
  • знизивши собівартість.

До того ж другий фактор допоможе українським м’ясопереробникам та свинарям в кооперації вийти на нові ринки збуту, чим активно займається Асоціація «М’ясної галузі».

Ціна на німецькій біржі VEZG цього тижня на напівтуші кондиційних свиней зменшилась до €1,57/кг (52 грн/кг), на напівтуші свиноматок — €1,13/кг (38 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.

Читати за темою: Україна вдвічі зменшила імпорт живих свиней

Виконано за допомогою Disqus