На Херсонщині розширюють рисові плантації

3 червня 2021 42 0
На Херсонщині розширюють рисові плантації
Depositphotos

На Херсонщині у розпалі посівна рису — площу плантацій тут планують розширити з торішніх 6,6 тисячі до 6,8 тис. га. Повідомляє Голос України.

Як зазначають фахівці, врожай цієї культури збільшується не так за рахунок нових «чеків» (їх облаштування дуже дороге), як завдяки сучасним агротехнологіям та використанню насіння нових, значно продуктивніших сортів.

«Середня врожайність рису у нас зростає невпинно. Якщо 2019-го вона становила майже 5 тонн з гектара, то минулого року — вже 5,6 т/га. Та господарства-лідери вирвалися далеко вперед за «межу» середньостатистичних показників», — зауважує виконувач обов’язків директора департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської облдержадміністрації Маргарита Степанова.

За її словами, у Скадовському районі врожайність рису — 9-9,2 т/га, ще в кількох господарствах регіону коливається в межах 6-7 т/га.

«Й продовжує зростати — адже зрошення нині дороге, і потенціал поливних земель рисоводи намагаються використовувати по максимуму», — зазначила фахівчиня.

Читайте також: Мінагрополітики прогнозує рекордний врожай зернових та олійних в Україні

Виконано за допомогою Disqus