Винайдено новий самозапильний сорт яблук

6 червня 2021 68 0
Винайдено новий самозапильний сорт яблук

Виробник з Індії розробив самозапалювальний сорт яблук, який не вимагає тривалих годин охолодження для цвітіння та закріплення плодів. Про це повідомляє freshplaza.

Цей сорт поширився на рівнинні, тропічні та субтропічні райони в різних частинах Індії, де температура влітку може сягати 40-45°C. Комерційне вирощування цього сорту яблук було розпочато в Маніпурі, штат Джамму, низинні райони Хімачал-Прадеш, Карнатака Чхаттісгарх і Телангана.

На сьогодні фруктове господарство розширено до 23 штатів та союзних територій.

«Харіман Шарма, виробник зі штату Хімачал-Прадеш, – який розробив інноваційний сорт яблук HRMN 99, став джерелом натхнення для тисяч фермерів. У молодості він віддався фермерському господарству, яке є його основним джерелом доходу. Його інтерес до садівництва спонукав його вирощувати різні фрукти, такі як яблуко, манго, гранат, ківі, слива, абрикос, персик і навіть кава», — йдеться у повідомленні.

Найцікавіша частина його фермерської практики полягає в тому, що він може вирощувати яблука разом з манго на одній і тій же галузі. Він твердо переконаний, що фермери можуть почати вирощувати яблуневі сади в нижніх долинах Хімачал-Прадеш та в інших місцях.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus