Чайківський розповів, чи підвищать податки аграріям-платникам 4 групи

16 червня 2021 247 0
Чайківський розповів, чи підвищать податки аграріям-платникам 4 групи

Аграрний комітет не підтримує підвищення податків для платників 4 групи. Про це розповів народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський у матеріалі «Допомога аграрній галузі — це виведення землі з тіні, і зробити це можна дуже швидко» на Latifundist.com.

Він додав, що останнім часом у різних колах циркулюють думки щодо підвищення податків для платників 4 групи. Вже навіть з'явився відповідний законопроєкт, хоча його текст ще не публікувався.

«Моя думка з цього питання: аграрії Півдня ще не оговталися від торішньої посухи, і говорити про якесь підвищення оподаткування для аграрного сектору, як на мене, просто знущання із сільгосптоваровиробників. Я особисто цього не підтримую і голосувати за такі ініціативи не буду ні в комітеті, ні в парламенті. До того ж можу додати, що позиція нашої фракції «За майбутнє» — розвиток та підтримка української економіки, тож наша фракція, швидше за все, теж за цей законопроєкт голосувати не буде», — зазначив Іван Чайківський.

Він розповів, що сьогодні існує тотальна проблема — не вистачає грошей, щоб повноцінно підтримати тваринництво і молочну галузь.

«Взагалі тваринництво — це надскладний напрям, який потребує величезної за обсягом допомоги з боку держави. Ми конкуруємо з величезними світовими виробниками, які отримують потужну підтримку у своїй країні», — сказав Іван Чайківський. 

Читайте також: Через податкові зміни постраждають дрібні та середні птахівники

За його словами державі потрібно  знайти ресурси й допомогти українським тваринникам не просто вижити, а повноцінно розвиватися і забезпечувати не лише власну країну якісною продукцією, але й впевнено конкурувати на світових ринках.

«Необхідні технології в Україні є всі. Питання залишається за фінансовою підтримкою, яка потрібна для закупівлі племінного поголів'я, і фінансуванням розбудови сучасних ферм», — додав секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Нагадаємо, аграрний комітет приділяє питанню тваринництва в Україні особливу увагу. Так, цьогоріч відшкодування за купівлю племінних корів чи нетелей підвищено до 80%.

Виконано за допомогою Disqus