До дефолту ДПЗКУ залишилось менше року — Томіленко

17 червня 2021 61 0
До дефолту ДПЗКУ залишилось менше року — Томіленко

До дефолту ДПЗКУ залишилось 8-12 місяців відсьогодні, виходячи з аналізу публічної інформації. Про фактичні фінансові результати Корпорації йдеться в офіційній публічній звітності. Про це заявив колишній керівник державного зернотрейдера Валерій Томіленко у матеріалі «Відмовчатися про держгарантії в $1,5 млрд неможливо. Валерій Томіленко» на Latifundist.com.

Він зазначив, що один з небагатьох професійних зернових керівників Корпорації півтора року тому озвучив в інтерв'ю, що на рахунках ДПЗКУ було $540 млн.

«А далі легко порахувати, на скільки вистачить грошей навіть на обслуговування китайського кредиту (близько $200 млн на рік) і коли буде оголошений дефолт. Це ми ще не враховуємо «успішну» господарську діяльність», — повідомив Валерій Томіленко.

Нагадаємо, що після відходу Томіленко з посади проти нього з подачі МВС новостворене НАБУ відкрило кримінальну справу за двома контрактами купівлі-продажу зерна кукурудзи майбутнього врожаю, звинувативши його в змові і привласненні державних коштів разом з двома директорами елеваторів, що були продавцями зерна.

Сам Валерій Томіленко своєї провини не визнає і говорить, що це результат того, що він і його команда викрили та передали в правоохоронні органи документи про корупційні злочини всередині ДПЗКУ на суму понад $ 200 млн. Його справа з кінця 2019 р. розглядається Вищим антикорупційним судом.

Виконано за допомогою Disqus