Названо дієву схему вирішення проблеми із тіньовим обробітком землі

19 червня 2021 187 0
Названо дієву схему вирішення проблеми із тіньовим обробітком землі
Kurkul.com

Одна з дієвих схем забезпечення додатковим фінансуванням — виведення землі з «тіньового» обробітку. На сьогодні в «тіні» обробляється близько 9 млн га. Про це розповів народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський у матеріалі «Допомога аграрній галузі — це виведення землі з тіні, і зробити це можна дуже швидко» на Latifundist.com.

«Ці землі не приносять користі ні місцевим, ні державному бюджету. За приблизними підрахунками, якщо ввести ці 9 млн га в легальний обіг, державну підтримку АПК можна підвищити з 4,5 млрд грн до 10-15 млрд грн, бо буде відповідна віддача економічними показниками. Окрім цього, можна буде спланувати розвиток аграрного сектору на найближчі 10 років, адже ми отримаємо фінансовий гарант далеких перспектив, ніж маємо сьогодні», — повідомив нардеп.

На думку Івана Чайківського, щоб вивести землю з тіні, потрібно ухвалити відповідні закони.

«Зробити це можна досить швидко. Важливий момент — частину податків потрібно залишити в місцевих бюджетах, адже тоді на місцях виникне зацікавленість у зборі податків. Без такої зацікавленості буде дуже складно реалізувати задум на практиці», — додав нардеп.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus