Названо переваги вітчизняного елеваторного обладнання перед іноземним

13 липня 2021 306 0
Названо переваги вітчизняного елеваторного обладнання перед іноземним

Об'єднання технологічних можливостей KMZ Industries і Variant Agro Build ставить компанію на рівень кращих світових виробників. Про це йдеться у матеріалі «Ефект масштабу. Як ринок сприйняв злиття KMZ Industries і елеваторного напрямку Variant Agro Build» на Latifundist.com.

Як зазначається, окремі учасники ринку визнають, що в роботі з іноземними постачальниками елеваторного обладнання є свої нюанси через те, що вони часто порушують терміни поставки, не завжди швидко реагують на прохання про заміну запчастин і т.д.

За словами директора «ПроектКонтактСервіс» Анатолія Купрієвича, структура українського ринку елеваторного обладнання в останні роки змінюється. Вітчизняні споживачі стали більше довіряти локальним виробникам, і сьогодні обсяги реалізованої української техніки перевищують кількість закордонної.

«Якщо раніше деякі замовники навіть не дивилися в сторону українського виробника, то сьогодні ситуація змінилася. Допомогли сформувати цю довіру також компанії, які об'єдналися», — зазначив Анатолій Купрієвич

Наприклад, директор «Елеватор Агро» агрогрупи «Агрейн» Сергій Назаров розповів, що для попередніх компаній, в яких він працював, вибирав обладнання Variant Agro Build і «Лубнимаш». За його словами, харківські силоси за характеристиками не поступалися американським, при тому, що ціна і терміни виготовлення обладнання були меншими. Також вітчизняне транспортне обладнання за характеристиками і комплектації було на рівні європейського, а ціна нижча.

«Купуючи вітчизняне обладнання, покупець може швидше отримати зворотний зв'язок. Продавця і покупця не поділяють часові пояси, континенти або митниця. Якщо сталася помилка, фахівець може швидко під'їхати, а заміна деталі не розтягується на місяці», — пояснив Сергій Назаров. 

Аграріїв стимулює купувати вітчизняне обладнання і державна програма компенсації його вартості. Наприклад, у 2019 р. «Агрофірма «Нападівська» встановила елеватор Variant Agro Build на 18 тис. т одноразового зберігання. Як сказав директор агрофірми Сергій Петренко, одним з важливих аргументів на користь українського постачальника стала 25% держкомпенсація. У міру нарощування земельного банку господарство буде збільшувати і потужності зі зберігання зерна, знову ж за рахунок вітчизняного обладнання.

Але не лише ціною приваблює аграріїв місцеве обладнання. Як сказав операційний директор компанії G.R.Agro Артем Ремпен, сервіс вітчизняних компаній «вже на рівні, а іноді навіть кращий іноземних».

Читайте також: В Мінагрополітики готові підтримати елеваторний бізнес

Виконано за допомогою Disqus