Врожаю фруктів та динь в Україні загрожує знищення — фермерка

13 липня 2021 1470 0
Врожаю фруктів та динь в Україні загрожує знищення — фермерка
Kurkul.com

Внаслідок низки причин поточного сезону може виникнути необхідність у знищенні частини врожаю не лише черешні, а й інших фруктових та баштанних культур. Таку заяву зробила фермерка, орендарка саду в Запорізькій області Галина Дрюцька. Повідомляє OBOZREVATEL.

Нагадаємо, українські фермери змушені знищувати врожай черешні через відсутність попиту на ягоди.

Підприємиця повідомила, що середня вартість кілограма черешні, яку вона вирощує, становить 30 гривень 20 копійок за кілограм. У роздрібній торгівлі з урахуванням націнок вона коштує вже близько 60 грн/кг. Так, за прибутковості на рівні 30% дохід фермера в підсумковій ціні продукту удвічі менший — близько 15%.

«Малі підприємці бусиками везуть її на Київ, перепродують через двоє-троє рук, і вона доходить до споживача вже з божевільними націнками. Ми вкладаємо 30 гривень у кілограм черешні, і з них більша половина — це вкладення, прибутковість 25-30%. А посередники мають таку саму суму, не вкладаючи ні в що. Мене це обурює», — наголосила вона.

За словами фермерки, схожа ситуація і з іншими фруктовими насадженнями та динями.

«Те саме буде відбуватися і з яблуками, і з виноградом, і зі сливою, і з іншими фруктами, які вирощуються у нас в Україні і які можуть бути реалізовані в Україні. Ті ж баштанні культури, дині, кавуни», — попередила фермерка.

Читайте також: Цьогорічна ціна на лохину на 20% нижча торішньої

Виконано за допомогою Disqus