ПУМБ надав дрібним аграріям кредитів на понад 2 млрд грн

16 липня 2021 23 0
ПУМБ надав дрібним аграріям кредитів на понад 2 млрд грн
Kurkul.com

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) прокредитував сегмент агро малого бізнесу на суму у 2 млрд грн, а сукупний приріст з початку року склав понад 720 млн грн. Повідомляє пресслужба ПУМБ.

«Встановити новий рекорд за обсягом кредитного портфеля в агро сегменті банку вдалось за рахунок попиту на фінансування оборотного капіталу на весняно-польові роботи (насіння, добрива, ЗЗР, ПММ) та інвестиційні кредити, що ставили за мету оновлення сільськогосподарської техніки та автопарку», — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, чималий внесок у збільшення портфелю зробила державна програма підтримки «Доступні кредити 5-7-9%» та її антикризовий напрямок, завдяки якому клієнтам стали доступні позики на поповнення обігового капіталу під 0% річних.

За словами, Володимира Онищука, керівника розвитку продажів агронапрямку ПУМБ, одним з головних факторів, що стимулює аграріїв звертатись за фінансовою підтримкою у ПУМБ, все частіше є налагодженні та оптимізовані кредитні процеси.

«Цінова конкуренція між банками у минулому, тому під час вибору фінустанови клієнти починають звертати увагу на інші важливі параметри. Нам вдалось налагодити внутрішні процеси таким чином, що рішення за позиками ПУМБ надає у термін до 7 банківських днів. Крім того, значно полегшити процедуру нам допомагає підхід, який ми застосовуємо в оцінці фінансово-виробничого стану бізнесу — Генеральний кредитний ліміт. Він дозволяє встановити максимально можливий грошовий ліміт клієнту на всі типи кредитування, яким той зможе скористатись за потреби без додаткового повторного аналізу бізнесу зі сторони банку», — зазначив Володимир Онищук.

Читайте також: Малі та середні фермери отримають доступ до кредитування на купівлю землі

Виконано за допомогою Disqus