В Україні працює спеціалізований майданчик для продажу с/г землі

29 липня 2021 4276 0
В Україні працює спеціалізований майданчик для продажу с/г землі

Щоб продати землю с/г призначення після зняття мораторію, власникам варто користуватися перевіреними майданчиками з продажу. Одним із них являється Zemelka.ua. Про це розповів засновник сервісу Feodal.Оnline Андрій Дем'янович в матеріалі «Як купити або продати земельну ділянку — алгоритм дій для фермерів» на Kurkul.com.

«Якщо особа хоче продати землю, їй не обов’язково самотужки доносити цю інформацію до орендарів або третіх осіб. У разі, якщо земельна ділянка не знаходиться у користуванні, доцільно скористатись майданчиками з продажу, такими як Zemelka.ua, наприклад, для оголошення бажання продажу. Це значно пришвидшить процес купівлі-продажу. Тим паче, що чим більше потенційних інвесторів будуть знати про продаж ділянки, тим більшою буде її вартість», — пояснив фахівець.

За його словами, в іншому випадку, якщо земельна ділянка перебуває в користуванні, її власник може подати намір про продаж або ж скористатися онлайн сервісами.

«Чому варто звернути увагу на спеціалізований майданчик Zemelka.ua? По-перше, це фаховий маркетплейс. По-друге, він має автоматизовану перевірку речових прав та дає можливість користувачу побачити земельну ділянку на мапі. А по-третє, оголошення створюються на сайті безкоштовно», — додав Андрій Дем'янович. 

Аби створити оголошення, потрібно мати кадастровий номер земельної ділянки, яку користувач бажає продати, номер телефону, ПІБ контактної особи, а за бажанням — додати опис.

«Головне — призначити адекватну ціну земельної ділянки», — підсумував засновник сервісу Feodal.Оnline.

Далі оголошення проходять перевірку за основними критеріями: наявність кадастрового номера земельної ділянки, вартості, контактних даних продавця, перевірка її призначення та відсутність неправомірного вмісту в описі оголошення.

Крім того, зареєстровані користувачі можуть отримувати сповіщення про продаж нових земельних ділянок в обраному масиві, що зекономить час та пришвидшить операції з купівлі-продажу.

Читайте також: Названо середні ціни на с/г землю в Україні

Виконано за допомогою Disqus