Фермерка розповіла, що гальмує розвиток агробізнесу в Україні

7 серпня 2021 611 0
Фермерка розповіла, що гальмує розвиток агробізнесу в Україні

Для ведення успішного агробізнесу потрібно швидко пристосовуватись до можливостей сьогодення. Проте дуже часто, агросектор страждає через незавершені дії держави. Таку думку висловила директорка ТОВ «Еліта» Надія Кудлай в матеріалі «Сільське господарство страждає від половинчастих рішень влади» на Кurkul.com.

«Наше сільське господарство дуже страждає від половинчастих рішень влади. Навіть добрі рішення часто не доведені до кінця, а закон не завжди діє. Так виникає хаос, в якому виживає міцніший, хитріший і той, хто може лобіювати те чи інше питання на потрібному рівні», — розповіла фермерка. 

Зі слів фермерки, геополітика впливає на АПК, але існує й зворотний зв’язок. Тому фермерам потрібно максимально користатись наданими можливостями.

«Вижити можна тоді, коли ти граєш за правилами саме сьогодення. Дають відшкодування — максимально використай, не дають відшкодування — скоротися, направ зусилля туди, де можеш заробити», — висловила думку Надія Кудлай. 

На думку фермерки, для державного управління немає іншої задачі, окрім зростання ВВП. Саме тому все, зокрема й сільське господарство, повинно бути направлено на формування валового продукту. 

Читайте також: Дрібні сільгоспвиробники зможуть отримати держпідтримку за 2019-2020 роки

Виконано за допомогою Disqus