В Україні середня вартість земділянок зросла на 1,5 тисячі грн

16 серпня 2021 3057 0
В Україні середня вартість земділянок зросла на 1,5 тисячі грн

Згідно з операціями купівлі продажу с/г землі за 2-15 серпня, середня ціна ділянок, які знаходяться у власності/оренді, наразі становить 29,15 тис. грн/га.

Про це йдеться у новому спільному проєкті AgroPolit.com та Zemelka.ua за підтримки нової земельної агенції Volodar «Ринок землі в Україні. Мапа земельних угод і цін на землю з 1 липня 2021 року», інформує Zemelka.ua.

Так, найвища ціна зафіксована на Одещині (41,9 тис. грн/га), Київщині (38,0 тис. грн/га) та Луганщині (32,8 тис. грн/га).

Найнижча — на Закарпатті (16,4 тис. грн/га).

Нагадаємо, згідно з операціями купівлі продажу с/г землі за за 25 липня-1 серпня, середня ціна ділянок, які знаходяться у власності/оренді, наразі становить 27 628 грн за га.

Зазначимо, що аналітики Latifundist Media разом із експертами земельної агенції Volodar проводитимуть щотижня власне дослідження даних Земельного моніторингу Держгеокадастру про ціну відчужених земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які знаходяться у власності. В розрахунок будуть братися лише дані про земельні угоди щодо ділянок понад 1 га та ті, в яких ціна за гектар буде не меншою за 12 тис. грн і не перевищуватиме 80 тис. грн.

Виконано за допомогою Disqus