Українські науковці презентували щеплювальний пристрій для винограду та плодових культур

29 серпня 2021 7994 0
Українські науковці презентували щеплювальний пристрій для винограду та плодових культур

В Національному науковому центрі «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» презентували комп’ютерну модель конструкції універсального напівавтоматичного пристрою для щеплення винограду та плодових культур. Повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».  

«За принциповою схемою розроблений пристрій аналогічний відомій щеплювальній машинці «Омега», яка масово застосовується при щепленні винограду», — розповів  заввідділом механізації ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» Андрій Кувшинов.

Наразі, науковці розробили ескізну документацію і виготовили експериментальний зразок щеплювального пристрою. Його універсальність, зокрема, полягає в тому, що перехід зі щеплення винограду на щеплення плодових культур здійснюється без будь-якого переналаштування.

Випробування експериментального зразка проводилися на виробництві плодових щеп волоського горіха. З використанням розробленого пристрою продуктивність праці за семигодинну зміну склала 500-750 щеп з одночасним їх обв’язуванням гумовою стрічкою.

Читайте також: Прогнозується підвищення цін на мигдаль

 

 

Виконано за допомогою Disqus