Садівник назвав причину скорочення чисельності виноградників в Україні

23 вересня 2021 217 0
Виноградник
Виноградник

Відсутність підтримки держави, а також нерівна конкуренція на ринку виноробства провокують зменшення кількості виноградників в Україні. Про це розповів винороб Богдан Павлій в матеріалі «Щоб якісно займатися вином і виноградом, треба бути фанатиком» на Kurkul.com.

На його думку, великі підприємства, власниками яких є представники владних органів, не зацікавлені в виробництві якісного продукту, а випускають дешевий товар, тим самим пригнічують існування крафтових виробників. Оскільки продукція останніх дорожча, вона має менший попит. 

«Великі виробники користуються становищем і скуповують за безцінь виноград у фермерів. Результатом є скорочення насаджень виноградників. Своєю чергою, ми — крафтові винороби — у цій схемі тримаємо останній рубіж нашої галузі. Заводам здають виноград по 6 грн/кг, а ми купуємо у них по 15 грн/кг. Це їх і тримає на плаву», — висловив думку винороб.

Також він вважає, що здаючи задешево виноград на переробний завод, фермери йдуть на усілякі хитрощі.

«Так, перед здачею товару, вони рясно поливають виноградники. У підсумку ягода набирає 30% вологи. Своєю чергою, завод ще наполовину це все розбавить, а потім додасть ще цукру і випустить неякісний продукт», — розповів Богдан Павлій. 

 Читайте також: Садівники очікують зібрати в 6 разів менший врожай винограду

Виконано за допомогою Disqus